Sinagoga


El presidente del Parlamento visita la antiga Sinagoga Major de Barcelona

×

Ernest Benach i Miquel Iaffa El president del Parlament, Ernest Benach, ha visitat aquest matí la sinagoga Salomó ben Abraham ibn Adret (antiga Sinagoga Major de Barcelona), recentment restaurada per l'Associació Call de Barcelona.

El president del Parlament ha estat rebut pel director de l'associació, Miguel Iaffa, el qual ha acompanyat Benach en la visita a la sinagoga i en l'exposició de les seves peces històriques, entre les quals destaca una Menorá de l'escultor mallorquí Ferran Aguiló. Ernest Benach i Miquel Iaffa

L'any 1996, l'actual director de l'associació, Miquel Iaffa, va adquirir aquest espai per tal de rehabilitar-lo i restaurar-lo, després de la publicació l'any 1987 d'un estudi de l'historiador Jaume Riera en el qual s'establia la situació exacta de la sinagoga.

L'Associació Call de Barcelona es va crear l'any 1997 per a administrar el projecte de restauració d'aquesta sinagoga. Està integrada per persones de confessions religioses diferents i per historiadors locals, i té l'objectiu de recuperar la memòria històrica del judaisme a Catalunya i rescatar de l'oblit un llarg període de la història de Catalunya amb la rehabilitació de l'antic espai sinagogal.

Ernest Benach i Miquel Iaffa